Elsősorban fiatal, aktív, sportoló betegeknek ajánlott csípőprotézis.

A Birmingham Hip Resurfacing System (BHR) célja, hogy minél több csontot takarítson meg. Azáltal, hogy kevesebb csont kerül eltávolításra a műtét során, a beteg komoly előnyt élvez akkor, ha évek múlva a protézist esetleg cserélni kell.

A Birmingham protézis, összehasonlítva a hagyományos csípőprotézisekkel, azoktól eltérően nem három, hanem csak két részből áll. A protézis egy, az acetábulumba beültetett fém vápából és a vápába illeszkedő, a femúr proximális részébe épített gömb alakú fém protézisfejből áll. A protézis fej, valamint a vápa széles méretválasztéka alkalmazkodik a beteg anatómiájához.

A BHR alapanyaga kobalt-króm (CoCr), amely nagy szilárdságot és kiemelkedő kopásállóságot biztosít a protézisnek. A nagyméretű fém protézisfej kompromisszummentes mozgást biztosít a műtét után, valamint a beültetés során alkalmazott minimál invazív műtéti technika lerövidíti a rehabilitációs időt. Napjainkban több aktív sportoló is folytatni tudta pályafutását a felszínpótló csípőprotézis műtéte után.

További információkért lépjen velünk a kapcsolatba!

Birmingham Hip Resurfacing System

Birmingham Hip Resurfacing System

Birmingham Hip Resurfacing System